Remmenservice

Remmen is/zijn belangrijk

Het remsysteem van uw voertuig speelt een zeer belangrijke rol in uw veiligheid. En daarom is het vooral belangrijk om uw remsysteem goed te onderhouden om het in orde te houden. Dit systeem maakt gebruik van een aantal componenten en een van de belangrijkste daarvan zijn de remblokken. De remblokken zitten in uw remklauwen en klemmen zich vast aan de rotoren, waardoor ze als een bron van wrijving fungeren en u remkracht leveren.

Remblokken vallen onder de categorie verbruiksartikelen als het gaat om auto-onderdelen. Ze verslijten na verloop van tijd en moeten uiteindelijk worden vervangen. Geef deze belangrijke auto-onderdelen daarom de aandacht die ze verdienen en laat ze regelmatig controleren. Met de remmenservice van Auto Tinga en Zoon kunt u veilig met uw auto de weg op.

Slijtage van remmen

De mate van slijtage is afhankelijk van een groot aantal variabelen. Alles van de keuze van het remblok, de rijstijl, tot de conditie van uw remrotors of dat uw remklauwen werken zoals ze behoren te werken. Een voor de hand liggende indicatie die kan wijzen op versleten remmen is een piepend geluid als u op de rem trapt.

Remmen laten controleren

Bij de remmencheck controleren wij het meest essentiële onderdeel van uw auto: de remmen. De remmen kunnen grof opgesplitst worden in een aantal onderdelen: het rempedaal, de remvloeistof (overbrenging), de remzuiger met daarin de remblokken en als laatste de remschijf. Auto Tinga en Zoon controleert deze onderdelen op een juiste werking en conditie. Vervanging van onderdelen gebeurt altijd in overleg, zo komt u niet voor verassingen te staan.

Auto Tinga en Zoon adviseert

Auto Tinga en Zoon adviseert u om direct uw remmen te laten controleren als u één of meer van de volgende symptomen opmerkt. Trilt uw stuur tijdens het remmen? Kunt u het rempedaal erg ver intrappen? Hoort u een knarsend geluid tijdens het remmen? Is er sprake van een langere remweg? Al deze signalen wijzen mogelijk op een slecht functionerend remsysteem. Auto Tinga en Zoon kijkt uw remmen voor u na en zorgt ervoor dat u weer veilig de weg op kunt.

Doorrijden met versleten remmen is gevaarlijk!

Ons advies: rij nooit door met slecht werkende remmen. Het is niet alleen gevaarlijk voor u en andere weggebruikers, maar kan ook leiden tot een dure reparaties. Versleten remblokken kunnen namelijk de remschijven beschadigen, zodat deze ook vervangen moeten worden. Zorg daarom dat u tijdig een remmencheck laat uitvoeren door Auto Tinga en Zoon.

Back to top