Chiptuning

Wat is ChipTuning?

Door een voertuig te ChipTunen wordt de standaardsoftware op de ECU overschreven met nieuwe software die kan worden geprogrammeerd om de algehele prestaties van de auto te optimaliseren. Dit staat bekend als ‘vehicle remapping’ omdat de ECU in wezen een programma is dat de werking van de motor regelt. De prestaies van uw auto zullen hierdoor verbeterd worden.

Hoe werkt het?

Afhankelijk van het type auto en het bouwjaar, kan de ECU een groot aantal verschillende systemen aansturen. Zo zijn er de automatische versnellingsbak, het stabilisatiesysteem van de auto, de brandstofinjectie, de kleppensteunsystemen, de timing- en ontstekingssystemen en het snelheidsregelsysteem. Al deze systemen zijn van cruciaal belang voor het functioneren van uw voertuig. De chip reageert op prikkels van het voertuig om de druk op de kleppen en de brandstofinjectiesystemen te verhogen, de topsnelheid en de acceleratie van het voertuig te regelen, en nog veel meer.

De voordelen

Meer vermogen:
Voertuigfabrikanten hebben de neiging om conservatief om te gaan met de instellingen op hun ECM om rekening te houden met veranderingen in de hoogte, temperatuur, brandstof en onderhoudsschema’s. Chip tuning kan de instellingen wijzigen om meer vermogen uit de motor te halen, waardoor een goede brok PK aan de auto wordt toegevoegd.

Meer rendement:
Het belangrijkste doel van chiptuning was lange tijd vermogen, maar de hogere gasprijzen en milieudoelstellingen van vandaag hebben dat veranderd. Moderne chiptuning kan uw motor effici├źnter laten draaien en kan een boost geven van 5-10 mpg.

Betaalbare upgrades:
Als u al eens hebt geshopt voor aangepaste auto-onderdelen, dan weet u hoeveel ze kunnen kosten, en hoeveel ze kunnen kosten om te worden geïnstalleerd. Het is het beste om je chip te laten tunen door een pro, zelfs dan is het nog steeds minder dan het aanschaffen van een nieuw aangepast uitlaatsysteem.

    Back to top