Accu check

Pech door accu

De accu staat op nummer 1 als het gaat om pech onderweg. Maar wist u dat autopech simpel te voorkomen is? Laat de accu van uw auto of motorfiets preventief door Auto Tinga en Zoon controleren. De preventieve accucontrole duurt ongeveer 15 minuten. Met behulp van special meetapparatuur controleren wij de conditie van uw accu.

Wat is een accu?

Elke auto heeft een accu. Dit is de batterij die ervoor zorgt dat uw auto kan rijden. Hoe goed of hoe duur uw auto ook is: een accu heeft een beperkte levensduur. Na enkele jaren is de accu ‘op’ en is hij aan vervanging toe. Door uw accu regelmatig te laten controleren, voorkomt u dat u met pech aan de kant van de weg komt te staan.

De accu werkt niet meer!

In de accu zit energie opgeslagen. Deze energie is onder meer nodig voor het laten werken van de startmotor. Met een lege accu werkt de startmotor niet en zonder startmotor kun je niet autorijden. Een accu kan leeg raken door stroomverbruik terwijl de automotor uitstaat. Een klassiek voorbeeld is het per ongeluk aan laten staan van de autolampen. Daarnaast kan de accu door ouderdom aan vervanging toe zijn.

Levensduur accu

Gemiddeld gaat een accu van een auto zo’n vier tot vijf jaar mee. Een minder goede, minder sterke accu houdt het mogelijk nog korter vol, een krachtige accu juist langer. Elke accu gaat echter een keer kapot. Bij koud weer heeft de accu het een stuk moeilijker. Daarom gaan de meeste accu’s stuk gedurende de winter.

Voorkom onnodige pech met accucontrole

De accu staat al jaren met stip op nummer 1 bij pech onderweg. Verreweg de meeste accu’s worden pas vervangen wanneer ze definitief zijn uitgevallen. Dit moment komt natuurlijk altijd ongelegen! Bijvoorbeeld wanneer u ‘s avonds naar huis wilt of wanneer u net een dringende afspraak hebt. Voorkom onnodige pech met een gratis accucontrole door Vakgarage. Zo weet u altijd of uw accu nog voldoende kracht heeft.

Accucontrole door Auto Tinga en Zoon

Ga met een veilig gevoel de weg op: laat uw accu controleren door Auto Tinga en Zoon.  Met moderne diagnose-apparatuur controleren wij de staat van de accu van uw auto. Aan de hand van de diagnose adviseren we u om de accu te laten vervangen of dat u gewoon kunt doorrijden met uw huidige accu. Dat is pas service van een echte vakgarage!

Back to top