Bandenservice

Goede banden

De staat van uw autobanden heeft direct effect op uw rijcomfort en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan de balans en uitlijning van de banden. Of aan het rijden op winterbanden of zomerbanden. Auto Tinga en Zoon heeft de juiste vakkennis en apparatuur in huis voor de beste service voor uw banden. Toch nog een lekke band of klapband? Ook dan staat Auto Tinga en Zoon voor uw klaar.

Banden balanceren

Goed gebalanceerde wielen bevorderen uw rijcomfort en wegligging, verminderen slijtage aan uw banden en besparen brandstof. Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen of als u ongebruikelijke geluiden hoort, kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere wielen. Zowel de banden als de onderdelen van de wielophanging slijten dan sneller. Het is dan verstandig om de banden opnieuw te laten balanceren.

Auto uitlijnen

Een niet goed uitgelijnde auto rijdt niet prettig: de wegligging is minder goed, de banden slijten sneller en de auto verbruikt meer brandstof. Wanneer de auto ‘scheef trekt’, is de uitlijning van de banden niet meer goed. De oorzaak kan een geraakte stoeprand of een grote oneffenheid in de weg zijn. Ons advies is om de uitlijning eens per jaar of om de 20.000 kilometer te controleren.

Verwisselen banden

Bij de meeste personenauto’s slijten de voorbanden sneller dan de achterbanden. Dit komt omdat de meeste personenauto’s voorwielaandrijving hebben. Daarom adviseert Auto Tinga en Zoon om elke 10.000 tot 15.000 kilometer de banden van voor naar achter en omgekeerd te wisselen. Hierdoor slijten de banden gelijkmatiger.

Bandenopslag winterbanden en zomerbanden

Het is verstandig om tijdens de herfst- en de wintermaanden gebruik te maken van winterbanden. Maar waar laat u uw zomerbanden? En waar laat u uw winterbanden in de lente en zomer? Hebt u zelf geen plek om uw banden op te slaan, dan regelt Auto Tinga en Zoon dat voor u!

Lekke band en run-on-flat-banden

Een lekke band waarmee niet is doorgereden kan vaak door Auto Tinga en Zoon worden gerepareerd en gebalanceerd. Zo bespaart u veel geld. Sommige auto’s hebben run-on-flat-banden. Hiermee kunt u na een klapband of lekkage nog 80 kilometer doorrijden en staat u nooit meer met een lekke band aan de kant van de weg. Auto Tinga en Zoon heeft de juiste vakkennis in huis om run-on-flat-banden te monteren.

Back to top